Bakan Avcı, karne dağıtım törenine katıldı  
Bakan Avcı, karne dağıtım törenine katıldı

Bakan Avcı, karne dağıtım törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Avcı: “100 üzerinden konuşursak 50´nin altındaki bütün notların sorumluluğu bize ait. Çocuklarımızı eğer tebrik etmek istiyorsanız 50’nin üzerindeki notlarından ötürü onları tebrik edebilirsiniz. Ama 50’nin altındaki notlar için onlara kızmayın, o notların sorumluluğu bizde”

Bakan Avcı, karne dağıtım törenine katıldı

Bakan Avcı, Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen  Karne Dağıtım Töreni ve Etkileşimli 3 Boyutlu Mesleki Eğitim Projesi Salonu Açılışına katıldı. Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada Kızılcahamam’a özellikle geldiklerini belirterek, “Açılışını yapacağımız 3 boyutlu laboratuvar örneği aslında hükümetimizin, bakanlığımızın mesleki ve teknik eğitime verdiği önemin bir göstergesi” dedi.


Mesleki ve teknik eğitim birinci öncelik

Eğitim, öğretim yılı açılışını Ankara’da mesleki ve teknik eğitim veren lisede yaptıklarını dile getiren Bakan Avcı, “Hükümetimiz, bakanlığımız mesleki ve teknik eğitimi birinci önceliği olarak görmektedir. Bu hem sayısal olarak, hem de niteliksel olarak böyledir. O bakımdan önümüzdeki dönemde mesleki ve teknik eğitimin nasıl mesafe almakta olduğunu inşallah hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

 

"Eğitimde pek çok değişiklik oluyor, bundan sonra da olacak"

Mesleki ve teknik eğitime ilişkin hazırlık ve düzenlemelerinin de olduğunu anlatan Bakan Avcı, “Hep deniyor ya ‘eğitim yazboz tahtasına döndü’, evet eğitimde pek çok değişiklik oluyor, bundan sonra da olacak ve bunlardan en büyük payı da mesleki ve teknik eğitim alacak. Bunu da bu eğitim kurumunda bu mesajın mesleki ve teknik eğitime ilişkin toplumsal beklentilere ilişkin bu mesajın buradan verilmesini çok önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

 

"Karnelerde biz kendimizi görüyoruz"

Bugünün karne günü olduğunu ve çocukların karnelerini alacaklarını anımsatan Bakan Avcı, şöyle konuştu: “Hepimiz kendi öğrenciliğimizden de biliyoruz, eğer 100 üzerinden not veriliyorsa 50 ve üzerindeki notları öğrenciler alırlar, 50’nin altındaki notları öğretmenler verirler. Dolayısıyla velilerimizin, çocuklarımızın karnelerine bakarken bu gerçeği kendi çocukluklarında, kendi öğrenciliklerinde yaşadıkları bu gerçeği bir kere daha hatırlamalarında fayda var. Bu karneler, bu notlar sadece çocuklarımızın notları değil hepimizin notları. Bakan olarak bana verilmiş olan bir not, müsteşarımıza, müsteşar yardımcılarımıza, genel müdürlerimize, daire başkanlarımıza, okul müdürlerimize, şube müdürlerimize, il millî eğitim müdürlerimize, ilçe millî eğitim müdürlerimize Bu karnelerde biz kendimizi görüyoruz aslında.” “100 üzerinden konuşursak 50´nin altındaki bütün notların sorumluluğu bize ait. Çocuklarımızı eğer tebrik etmek istiyorsanız 50’nin üzerindeki notlarından ötürü onları tebrik edebilirsiniz” ifadesini kullanan Bakan Avcı, “Ama 50’nin altındaki notlara için onlara kızmayın, o notların sorumluluğu bizde” diye konuştu. Göreve başladığı yılda karne döneminde kendi adına açılmış sahte bir sosyal paylaşılan bir  mesajın hoşuna gittiğini anımsatan Bakan Avcı, mesajda, ‘Veliler, ey veliler çocukları karneleri yüzünden üzmeyin, hepinizin karneleri geçmişteki karneleri öğrenciliğindeki karnelere Millî Eğitim Bakanlığı’nda var, gerekirse onları açıklarım’ denildiğini söyledi.

 

Öğretmen ve öğrencilere dinlenme tavsiyesi 

Tüm öğrenci ve öğretmenlere sağlıklı bir yarı yıl tatili dileyen ve ikinci dönemde de başarıların artmasını temenni eden Bakan Avcı, “Bir yarıyıl boyunca çok yoruldular, çalıştılar ve dinlenmeyi hak ettiler. Öğretmenlerimize öncelikle dinlenmelerini tavsiye ediyorum, çocuklarımıza da fırsat buldukça dinlenmelerini, eğlenmelerini arasıra da anne babalarının gözüne girmek için ders çalışıyor gibi yapmalarını tavsiye ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Hayırlı olsun, inşallah yeni yarıyılda da yine sağlık içinde, afiyet içinde, huzur içinde birlikte oluruz” diye konuştu. TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler de konuşmasında Bakan Avcı’ya teşekkürlerini iletti. İşler karnesinde kırık olan öğrencilere üzülmemelerini tavsiye eden İşler, bu öğrencilerin çalıştıkları zaman daha iyi notlaralabileceklerini ifade etti. Kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu anımsatan İşler, eski dönemlerde meslek liselerinde belli başlı dört bölüm bulunduğunu yeni dönemde ise çağa ayak uydurularak çok daha güzel bölümlerin açıldığını söyledi.

Bakan Avcı törenin ardından 9-C sınıfındaki öğrencilere karnelerini dağıtarak bir süre sohbet etti. Etkileşimli 3 Boyutlu Mesleki Eğitim Projesi Salonunun açılışını gerçekleştiren ve bazı atölyeleri de gezen Bakan Avcı, daha sonra Çağatay İlkokulu’na geçerek burada da öğrencilere karnelerini dağıttı.  

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.