Bakan Avcı, Süleyman Çakır Anadolu Lisesi inşaatını inceledi  
Bakan Avcı, Süleyman Çakır Anadolu Lisesi inşaatını inceledi

Bakan Avcı, Süleyman Çakır Anadolu Lisesi inşaatını inceledi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir´de inşası devam eden Süleyman Çakır Anadolu Kız Lisesi ile hayırseverler tarafından yaptırılan hayratta incelemelerde bulundu.

Bakan Avcı, Süleyman Çakır Anadolu Lisesi inşaatını inceledi

Bakan Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve beraberindekilerle, Süleyman Çakır Anadolu Kız Lisesi inşaatını inceledi. Yetkililerden bilgi alan Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hacı Süleyman Çakır´ın kente güzel eserler kazandırmış bir hayırsever olduğunu vurguladı.

 

Daha önceki Süleyman Çakır Anadolu Kız Lisesi´nin bina olarak miladını doldurduğu için yıkımına karar verdiklerini anımsatan Avcı, şöyle konuştu: "Okul miadını doldurduğu için yıkıldı. Önümüzdeki aydan itibaren Hacı Süleyman Çakır Anadolu Kız Lisesi merhum Hacı Süleyman Çakır´ın vasiyetine uygun olarak hizmetlerine daha da büyümüş, genişlemiş, daha donanımlı olarak devam edecek. Burası toplam 27 derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, fizik ve kimya laboratuvarı, iş atölyesi, 2 kütüphane, içinde bulunduğumuz 450 kişilik konferans salonuyla 1000 öğrenciye hizmet verecek. Bu eserin tüm hayırseverlerimize örnek olmasını diliyorum."

 

Kampus okul artık, “eğitim külliyesi”

Avcı, bir gazetecinin "Kampüs okul projeniz bulunuyor. Çalışmalar ne aşamada?" sorusu üzerine, şunları söyledi: "Türkiye´deki kampüs okul projelerini yeniden gözden geçiriyoruz. Kampüs okula artık, ´eğitim külliyesi´ diyoruz. Onlarla ilgili şu anda büyük bir kısmı yeniden incelemeye alındı. Eskişehir, eğitim altyapısı açısından çok şükür çok sorunu olmayan bir şehir. Hem fiziki altyapı açısından hem beşeri altyapısı yani öğretmen altyapısı açısından Eskişehir çok iyi durumda. Eksiğimiz yok mu? Var, ancak burada gördüğünüz gibi bunları da zaman içerisinde toparlamış oluyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl Eskişehir´de pek çok okulumuzu da hizmete sokacağız. Eskişehir´de çok ciddi bir eğitim seferberliği içerisindeyiz. Sadece merkezde değil ilçelerimizde de yeni okul binalarımızı yaptık. Bir kısmını açtık, bir kısmını açılışa hazır hale getirdik. Önümüzdeki yılın yatırım programında Eskişehir´in çok ciddi bir payı var. İnşallah önümüzdeki yılsonu itibarıyla Eskişehir aşağı yukarı bütün fiziki altyapı ihtiyaçlarını karşılamış duruma gelecek."

 

Daha sonra Avcı, Vali Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve beraberindekilerle, Kırmızıtoprak Mahallesi´ndeki bir parkta yer alan hayırseverler tarafından yaptırılan hayratta incelemelerde bulundu.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.