Bakan Yılmaz, görevi selefi Bakan Avcı’dan devraldı  
Bakan Yılmaz, görevi selefi Bakan Avcı’dan devraldı

Bakan Yılmaz, görevi selefi Bakan Avcı’dan devraldı

Başbakan Binali Yıldırım´ın açıkladığı 65. Hükümet´te Millî Eğitim Bakanlığına getirilen İsmet Yılmaz, görevi selefi Nabi Avcı´dan devraldı.    

Bakan Yılmaz, görevi selefi Bakan Avcı’dan devraldı

Başbakan Binali Yıldırım´ın Bakanlar Kurulu´nu açıklamasının ardından Millî Eğitim Bakanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Millî Eğitim Bakanlığının Türkiye´nin en önemli bakanlıklarından birisi olduğunu belirtti.

 

Yoksulluğu da cehaleti de yenmenin yolu eğitimden geçiyor

Nesil yetiştirmenin önemine değinen Yılmaz, "Nesil yetiştirmek medeniyet inşa etmektir. Dolayısıyla Türkiye´nin medeniyet iddiası var. Bu iddianın gerçekleşeceği yer Millî Eğitim Bakanlığı." dedi.

 

Nabi Avcı´dan sonra bu görevi almanın sorumluluğunun çok büyük olduğunu dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Bakanımızın açtığı yolda çok ve ilerlediği yolda milim sapmadan inşallah gideceğiz. Çünkü bizim iki düşmanımız var birisi cehalet birisi yoksulluk. Ama yoksulluğu da yenmenin yolu cehaleti yenmekten geçiyor. Cehaleti yenmenin yolu da eğitimden geçiyor. Biz istiyoruz ki, milletimiz eğitimli olsun, eğitimli olsun. Eğitimli olunca daha nitelikli ürünler üretilir, katma değeri yüksek ürünler üretilir. Bunlar üretilir ihraç edilir ve insanımızı daha çok zengin kılarız. Daha çok müreffeh, refah içinde kılarız. Çünkü her istediğimiz şey şudur, evlatlarımız, torunlarımız daha mutlu yaşasın, ´Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım´ demekten herkes gurur duysun. Bu ülkenin yerli değerlerini taşımaktan dolayı kimse yüksünmesin, onu bir yük olarak görmesin, gururla ´Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım´ desin. Bu kimliklerle mücehhez bir nesli inşallah evrensel değerlerle de bütünleştiren, özümleştiren bir nesil istiyoruz. İşte onun ilk adımı da Millî Eğitimde atılıyor."

 

"Bu milletin makamıdır."

Türkiye´nin bugününün dünden çok daha iyi olduğunu ifade eden Yılmaz, "Zor dönemlerden geçiyoruz. Ama bilin ki bu zor dönemler, Türkiye´nin daha iyi, daha güçlü olmasını engellemek için adeta yedi düvelin bir şekilde maşaları kullanmasıyla oluyor. Ama hamdolsun bu millet en zor dönemde yedi düvele karşı baş etmesini bildi, bu zor dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde yine onların bu dönemdeki maşalarını da yenmesini, alt etmesini ve üstesinden gelmesini bilecektir." diye konuştu.

 

Yılmaz, Avcı´dan görevi devralmaktan büyük şeref duyduğunu belirterek, hizmetlerinden dolayı Bakan Avcı’ya teşekkürlerini iletti. "Bu milletin makamıdır." diyen Yılmaz, milletin makamlarının kimseye tapulu olmadığını, geçici olarak gelindiğini, bu sürede de millete hizmet edildiğini vurguladı.

 

Yılmaz, millete hizmet etme fırsatını verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ve Başbakan Binali Yıldırım´a teşekkür etti. Daha sonra Bakan Avcı, halefi Yılmaz´a çiçek takdim etti.

 

"Kıvanç, huzur içerisindeyim."

Bakan Nabi Avcı ise, Bakan Yılmaz’a "Hoşgeldiniz, hayırlı uğurlu olsun." diyerek sözlerine başladı.

 

İsmet Yılmaz´ın bugüne kadar devletin değişik kademelerinde şanla şerefle dirayetle hizmet etmiş bir devlet adamı olduğunu ifade eden Bakan Avcı, şöyle devam etti: "Dolayısıyla böyle bir şahsiyete bakanlığımızı, maarifimizi devrederken gerçekten kıvanç, huzur içerisindeyim. Ama şunu da söyleyeyim maarif camiasından ayrılmak da kolay değil. Çünkü bu aynı zamanda çocuklar, öğretmenler, veliler demek. Onların hakkını, hukukunu, geleceğini, en iyi biçimde gözetecek bir arkadaşımıza, bir kardeşimize, bir devlet adamımıza devrediyor olmanın rahatlığı içerisinde bunu söylüyorum."

 

Bütün vedalaşmalar, ayrılıkların, buluşmalar hüzün dozu da taşıyor

Bütün vedalaşmaların, ayrılıkların, buluşmaların hüzün dozu da taşıdığını dile getiren Bakan Avcı, "Ama ben aynı zamanda tabii ehliyetle liyakatla bu görevi yürütecek bir arkadaşımıza bu görevi devrediyor olmanın mutluluğu içerisindeyim." diye konuştu. Kendilerinden önce görev yapan ve ahirete intikal eden bütün millî eğitim bakanlarına Allah´tan rahmet dileyen Avcı, hayatta olanlara da sağlık ve huzurlu ömürler diledi.

 

Bakan Avcı, 3,5 yıl boyunca birlikte çalıştığı bütün arkadaşlarına, bakan yardımcısına, müsteşara, müsteşar yardımcılarına, genel müdürlere, daire başkanlarına, il müdürlerine, maarif müfettişlerine, öğretmenlere, okul yöneticilerine, öğrencilere sağlık ve esenlikler diledi ve hizmetleri için de teşekkür etti. Avcı, “Güzel bir dönem geçirdik birlikte. İyi işler yaptığımızı ümit ediyorum. Daha iyisi, daha güzelleri bundan sonra olacak.” değerlendirmesini yaptı.

 

Millî Eğitim Bakanlığının kurumsal kültürü çok yüksek bir bakanlık olduğuna işaret eden Avcı, “Dolayısıyla inşallah sayın bakanın liderliğinde maarif camiamız bugünkünden çok daha ileri düzeylere taşınacak. Şimdiden başarılar diliyorum. Allah kolaylık versin diliyorum. Tekrar hoşgeldiniz." diyerek sözlerini tamamladı. Yılmaz, Bakan Avcı´yı makam arabasına kadar uğurladı ve bu sırada çiçek takdim etti.

 

Öte yandan, Nabi Avcı, devir teslim töreninden önce Millî Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratlarıyla basına kapalı gerçekleşen bir toplantıda vedalaştı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.