TBMM Başkanı Kahraman, Bakan Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti  
TBMM Başkanı Kahraman, Bakan Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti

TBMM Başkanı Kahraman, Bakan Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla  Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenleri, TBMM Tören Salonu´nda kabul etti.

TBMM Başkanı Kahraman, Bakan Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, okul yolunu bilen herkesin hayatında önemli bir yer tutan öğretmenlerin anlamlı gününü kutladıklarını ifade ederek, talim ve terbiyenin anlaşılması, öneminin kavranması hususlarının tekrar gözden geçirilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. 

 

"Bizler, ilk emri ´oku´ olan bir dinin mensupları olarak öğretmenliği medeniyetle birlikte anarız. Öğrenene, öğretmene hürmet eder, kitaba gereken önemi veririz. Öğrettiğiniz her harften, okuttuğunuz her kelimeden, kurduğunuz her cümleden, bitirdiğiniz her kitaptan dolayı bizler sizlere minnettarız" diyen Kahraman, öğretmenlerin toplumun inşa edilmesinde en ön saflarda olduğunu belirtti. 

 

Yeni nesillerin büyük ölçüde öğretmenlerin eseri olacağına işaret eden Kahraman, eğitim meşalesini yaktıklarını ve taşıdıklarını, toplum olarak öğretmenlere teşekkür borçlu olduklarını vurguladı. Helen 18 milyon öğrencinin okullarda eğitim gördüğünü, bu sayının 193 ülkenin üçte ikisinin nüfusundan daha fazla olduğunu, yaygın eğitim hizmetleriyle birlikte eğitim hizmetlerinden yararlananların sayısının 26 milyona yakın olduğunu kaydetti.

 

Öğretmenlerin bir milyona ulaşan öğretim ve eğitim ordusunun mensupları olarak görevini canla, başla yapmaya çalışan fedakar insanlar olduğunu kaydeden Kahraman, şöyle konuştu: "Sizlerin gözleri ufka açılan pencere gibidir. Milyonlarca çocuğumuz ufku sizlerin gözünden görüyor, sizler gibi olmayı hayal ediyor, sizleri örnek alıp gelecek planını yapıyor. O planlar geleceğimize can veriyor. Bu nedenle hepiniz çok kıymetlisiniz. En karlı, en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Yarınlara daha güvenle bakmak için kaynak ve imkanlar ölçüsünde  insanımıza yatırım yapıyoruz. Eğitim pahalı bir yatırımdır. İş sadece okuma, yazma öğrenmekle bitmemelidir. Bilginin öğrenilmesi, eğitimin davranışa dönüşmesi uzun vadeli bir yatırımdır. Bir nesilden verim alınabilmesi için 20 yıl gibi bir zaman gerektirmektedir. Bu sebeple, insan yetiştirmek büyük sabır ve fedakarlık istemektedir. Sizler fedakar insanlarsınız. En büyük güvencemiz sizlerin özverili gayretleridir. El birliği ve gönül birliği yapıldığında ulaşılamayacak hiçbir hedef yoktur. Eğitim ve öğretim ordusunun sorunlarının çözülmesi, taleplerin karşılanması, ihtiyaçların giderilmesi bizlerin görevidir. Bu noktada hiçbirinizin şüphesi olmasın, devletimizin imkanları ölçüsünde bu konuda her türlü düzenleme yapılacaktır." 

 

Çocukların ve gençlerin ilmi, kültürü, inancını bilmesi gerektiğini, özgüvenli, medeni cesaretli olması, kendini ifade etmekte acze düşmemesi gerektiğini ifade eden Kahraman, manevi ve millî değerlere, öz kültürüne, ruh köküne sahip olarak yetiştirilmesi, çağdaşlarıyla rekabet edebilir, gelişime ve değişime açık örnek kişiler olması gerektiğini kaydetti.

 

"Bir hakim olmayı, bir de öğretmen olmayı özlemişimdir"

Öğretmenlerin gayreti, kendilerinin verecekleri destekle hedefe ulaşmanın zor olmayacağına işaret eden Kahraman, yapılması gereken ilk işin gönüller arasındaki köprüler kurarak sevgiyle işe sarılmak ve birlikte bir gelecek hayali kurmak olduğunu söyledi. 

 

"Hayallerin hakikatlerin tarlası" olduğunu belirten Kahraman, milletin huzur ve esenliği ile devletin bekasının buna bağlı olduğunu vurgulayarak, "Bir hakim olmayı, bir de öğretmen olmayı özlemişimdir. Hakim olamadım, çünkü şartlar olmadı. Hukuku kazandığımda, köyde adım ´hakim´e çıktı. Bir türlü hakim olamadım. Hakim topluma adalet dağıtıyor. Reformun en temeli adalettir. Adalet mülkün temelidir. İlkokul öğretmenim Kevser Hanım´a sevgim ve saygım, illa öğretmen olma isteği doğurdu. Velhasıl iki özlemime kavuşmuş değilim ama adalete ve öğretmenlere hürmetimi  devamlı korumuşumdur ve yaşatmışımdır. Siz, yurdumuzun dört bir tarafında eğitim ordumuzun cefakar mensuplarısınız. Gününüz kutlu olsun, yolunuz açık olsun. Bütün engellemelere rağmen Türkiye ileriye gidecektir. Birlik ve bütünlük içinde olacağız ama o harcı sizler yoğuracaksınız, ortaya koyacaksınız" dedi.   

 

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise; “81 ilden gelen 350 öğretmenimizi kabulünden ötürü zat-ı alinize teşekkürlerimizi arz ederiz. Öğretmenler Günü biz maarif camiasının en önemli günlerinden biri. Böyle bir günde zat-ı alinizin göreve başlayışının kutlamasını yapmak vesilesi oldu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Saygılar sunuyorum. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.